Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Άνω Γλυφάδα - Πειραιάς

Ζέστη εχθές πολύ..σιγά μην καθόμασταν όμως όλη μέρα κλεισμένοι στο σπίτι. 
Αφού αναπροσαρμόσαμε τα σχέδια μας και τελικά δεν ακολουθήσαμε την Αλεξία & τον Νίκο στην εξοχή (επόμενη ανάρτηση) είπαμε να κάνουμε μια σχετικά χαλαρή διαδρομή και να δούμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο λιμάνι του Πειραιά με τα ποδήλατα χωρίς να βγούμε πολύ σε κεντρικούς δρόμους.
οκ αναγκαστικά θα βγούμε Αλίμου, κατηφόρα και χωρίς κίνηση σε μισή ώρα από το βουνό είχαμε φτάσει θάλασσα. Μπαίνουμε στον υποτιθέμενο ποδηλατοδρόμο και πάμε παραλιακά.
Χωρίς πολύ κόσμο να βολτάρει, η διαδρομή είναι παιχνιδάκι..ευθεία με άπλα στο μεγαλύτερο σημείο.
Για να αποφύγουμε λίγο τους λιγοστούς πεζούς και να πατήσουμε το γκάζι κόψαμε μέσα από την μαρίνα Αλίμου και την μαρίνα Φλοίσβου. 
Το τέλειο κομμάτι της διαδρομής είναι μπαίνοντας στα ολυμπιακά ακίνητα ...δρόμος διπλής κατεύθυνσης άδειος! Μόνο για μας..και τους άλλους ποδηλάτες φυσικά...γιατί να μην είναι έτσι όλοι οι δρόμοι αναρωτιέμαι?
εκεί το παραπάτησα το γκάζι και ξέχασα τελείως να βγάλω φωτογραφίες.. φτάσαμε στο ΣΕΦ
 ..εκεί οι επιλογές είναι είτε πας για καφέ στα διάφορα καφέ εκεί.. (πολύ μακρυά από τα δικά μας γούστα), είτε περιπλανιέσαι μέσα στο πάρκο που έχουν φτιάξει με τα διάφορα γηπεδάκια, με πολλά όμορφα σημεία για ξεκούραση κάτω από τα δέντρα, δεν κάναμε στάση γιατί ο σκοπός μας ήταν να δούμε πως φτάνουμε στο λιμάνι. φύγαμε λοιπόν  ... 



χαθήκαμε, πολλά parking, πολλά στενά,  βγήκαμε στο σταθμό του Νέου Φαλήρου, κάναμε κάτι ταρζανιές δεν μας βγήκε όπως θα θέλαμε οπότε και καταλήξαμε ότι το καλύτερο είναι να φτάσουμε μέχρι τον σταθμό του τρένου στο Νέο Φάληρο , όπου έχει και ράγα να φορτώσεις το ποδήλατο για να το ανεβάσεις στις αποβάθρες, και να πάρουμε το τρενάκι για μία στάση και να βγούμε στο λιμάνι. Έτσι  αφού είπαμε την επόμενη Κυριακή θα ακολουθήσουμε αυτή την διαδρομή για να πάμε στο λιμάνι και να πάρουμε το καραβάκι για Αίγινα πήραμε τον δρόμο του γυρισμού.
Λίγο μετά την μαρίνα Φλοίσβου κάναμε μια στάση να χαζέψουμε το ηλιοβασίλεμα.. τι πιο όμορφο να βλέπεις τον ήλιο να βυθίζεται στην θάλασσα και τον ουρανό να γίνεται μοβ-ροζ..



Ευκαιρία να βγάλω και την Γαζέλα μια φωτογραφία για να σας την συστήσω!

Συνολικά το κοντέρ έγραψε 40 Χλμ. πήγαινε-έλα..μια πολύ ωραία βόλτα χαλαρή με ωραία θέα στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής. 
Για όσους το να βγουν στον δρόμο με τα ποδήλατα δεν είναι επιλογή μπορούν να φτάσουν μέχρι τον Φλοίσβο με τραμ και να βολτάρουν με ασφάλεια στην διαδρομή Φλοίσβος -ΣΕΦ.

Η μανίτσα Χρύσα με την Γαζέλα της σας εύχονται
μια όμορφη εβδομάδα.
xo

3 σχόλια:

  1. Χαχα...ωραίο ξεκίνημα!!!
    Μπράβο βρε παιδιά...κ τη βόλτα σας κάνατε κ τη γυμναστική σας!!!
    Χαιρετώ τη Γαζέλα!!!
    Πολλά φιλιά!!!
    Περιμένουμε κ την επόμενη ανάρτηση να δούμε κ την άλλη μανίτσα...χιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ πόσο μ'αρέσε η βόλτα σας!!!
    Εγώ αυτό το κάνω τις Κυριακές που η Πάτρα είναι άδεια και γω με το ποδηλατάκι μου βάζουμε στοίχημα μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε!!!
    Πάντα προτιμώ να παίρνω δρομάκια όπου θα έχω την πιο όμορφη διαδρομή με τα λιγότερα αυτοκίνητα!!!
    καλά η γαζέλα κούκλα μιλάμε!!!
    καλές βόλτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια η διαδρομή σας!!!
    Πόσο θα ήθελα να το κάνω κι εγώ,αλλά φοβάμαι ακόμα τέτοιες διαδρομές!
    Φιλιάαααα!!!Καλή συνέχεια με τις ποδηλατοβόλτες σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή