Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Κάντζα-Ξυλόκαστρο

Χθές όλη μέρα δε μπορούσα να συγκεντρωθώ.. ζέστη, άσχημες ειδήσεις, δουλειά.. αλλά το μυαλό μου συνέχεια έφευγε στη χθεσινή μας εκδρομή.
Πρίν μιά εβδομάδα διαβάσαμε στο zoi-podilato για τη διαδρομή που έκαναν απο Κόρινθο-Ξυλόκαστρο. Ενθουσιαστήκαμε λοιπόν κ είπαμε να ακολουθήσουμε τις πολύ χρήσιμες και αναλυτικές οδηγίες των παιδιών και να πάρουμε τα ποδηλατάκια μας και σ' άλλη παραλία!

Ξεκινήσαμε από Κάντζα με τον προαστιακό των 9. Κολλάν με μαξιλαράκι (απαραίτητο πλέον για μεγάλες αποστάσεις), γαντάκια, dry-fit μπλούζα, buff/bandana για κάτω απ το κράνος, εννοείται πάντα μα πάντα κράνος, παγουράκια με νερό απ την προηγουμένη στην κατάψυξη, παστέλια, μαγιώ, πετσέτα (απ αυτές τις λεπτές που στεγνώνουν σε 2 λεπτά και δεν πιάνουν χώρο στην τσάντα) πέταλα και πολλή καλή διάθεση. Στον προαστιακό μπήκαμε στο τελευταίο βαγόνι όπως πρέπει για τα ποδήλατα, αλλά ήταν ένα κοινό βαγόνι με ελάχιστο περιθώριο για ποδήλατα ή αποσκευές και έτσι πήγαμε στο προ-τελευταίο για να μην ενοχλούμε -και να μην ενοχλούμαστε-
Tρίπλα (η κούκλα) κ Stevie (ο σκληρός) on tour  :p
Στις 10 είχαμε φτάσει ήδη στην Κόρινθο. Μετά από μιά σύντομη βόλτα στο κέντρο της πήραμε την παλιά εθνική προς Πάτρα. Με το που βγήκαμε περιχαρείς απ την Κόρινθο και αφού κάναμε τα πρώτα μας 10 μέτρα, ένα ΜΠΑΜ πάγωσε τα χαμόγελα τύπου manga στα πρόσωπά μας.. ναι, είχε σκάσει το λάστιχο του Stevie
Ευτυχώς που των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν και ο Νίκος είχε προνοήσει να έχει μαζί του σαμπρέλλες και για τα 2 ποδήλατα, τρόμπα (που ήταν λίγο τρόμπα) αμπούλες, κουτάλια και όλα τα απαραίτητα και δεν πτοηθήκαμε καθόλου :)

μή χαίρεσαι μανίτσα δε θα πάς και πολύ μακρυά...
ο Stevie.. ανάσκελα κάνει κοιλίτσες!

Αφού ξεπεράσαμε την τρόμπα που δεν ήθελε να φουσκώσει, τις αμπούλες που άδειασαν σαν τρελές στον αέρα κι έναν κύριο απο ένα κοτέτσι που μας έκανε νοήματα διφορούμενα, ήμασταν πάλι έτοιμοι να πάρουμε τους δρόμους.
Μετά απο πολύ λίγο δρόμο στην παλιά εθνική οδό, πήραμε την έξοδο προς Λέχαιο δεξιά και σύντομα ήμασταν σ' έναν υπέροχο παραλιακό δρομάκο ο οποίος μας οδήγησε στο Βραχάτι, περίπου στα 16 χιλιόμετρα απο Κόρινθο. Ο ήλιος έκαιγε (μ αυτά και μ αυτά είχε πάει καλές 12 παρά) αλλά ο αέρας δρόσιζε με σταγόνες απ τη θάλασσα.


Στο Βραχάτι κάναμε στάση για ανεφοδιασμό (νερά, χυμό etc) και εκεί ένιωσα πόσο έκαιγε ο ήλιος. Ο καλός κύριος στο περίπτερο με αποκάλεσε "φίλο" του αλλά ας πάει το παλιάμπελο, εγώ αποκαλούσα τον τόπο του Βραυρώνα (για δικούς μου, ανεξήγητους λόγους) :P

.. οκ, μαλλον λογικό να μπερδευτεί ο περιπτεράς
Αφήνοντας το Βραχάτι συνεχίσαμε προς Κιάτο στον ίδιο παραλιακό δρομάκο. Νόμιζες οτι είσαι διακοπές. Όλη η διαδρομή ήταν ευθεία με μηδενική δυσκολία και η διάθεση χαλαρή και καλοκαιρινή.


Μετά το Κιάτο πήραμε πάλι τον παλιό εθνικό δρόμο για λίγα χιλιόμετρα ο οποίος όμως ως επι το πλείστον ήταν παραλιακός με υπέροχη θέα. Εκεί περάσαμε απο το Διμηνιό, τη Συκιά το Μελίσσι για να καταλήξουμε μετά απο λίγη ώρα στο Ξυλόκαστρο, 35χλμ περίπου απο την Κόρινθο. Κάναμε μια βόλτα στον παραλιακό ποδηλατόδρομο και μετά πήραμε το δρόμο της επιστροφής μέσα απ τον πευκώνα. Τα λόγια είναι περιττά





Γυρνώντας κάναμε και μιά βουτιά στο Διμηνιό (το χαμε σταμπάρει απο πρίν) η οποία ήταν ίσως η πιό δροσιστική βουτιά της ζωής μας! Βγάλε το κολλάν, πέτα παπούτσια-κάλτσες, βάλε το μαγιώ (διακριτικά και κάτω απ την πετσέτα) όσο καίγονται οι πατούσες σου στα βότσαλα και χοροπηδώντας σα γνήσια γοργόνα (?) βγάζοντας κραυγές αγωνίας και απελπισίας κάνε τη θεαματικότερη (και πλέον γελοία) τσαλαβούτα που έχεις κάνει τα τελευταία 15 χρόνια.. 
Πραγματικα μπαίνοντας νόμιζα οτι άκουσα το τσιρτσίρισμα που κάνει το κρέας όταν σβήνει με κρασί στην κατσαρόλα... 
Τα νερά πεντακάθαρα και δροσερά, πιάσαμε και φιλίες με το διπλανό (αρκετα πιό πέρα δηλαδή) ηλικωμένο ζευγάρι και ξυπνήσαμε την οικολογική συνείδηση ενός νεαρού ο οποίος παίρνοντας το καλό παράδειγμα απ τον Νίκο άρχισε να μαζεύει πλαστικά παρατημένα μπουκάλια απ την παραλία :)


Μετά απ αυτό το ευχάριστο και δροσιστικό διάλειμμα συνεχίσαμε προς το Κιάτο να πάρουμε τον προαστιακό για επιστροφή.


Κάναμε μια στάση στους Αγίους Θεοδώρους για φαί με αγαπημένους φίλους και όταν πιά πήραμε οριστικά το δρόμο της επιστροφής, μαζί με εμάς επέστρεφαν και όλοι οι λουόμενοι της βορείου πελοποννήσου.. 
Εννοείται στο τελευταίο βαγόνι του προαστιακού πάλι δεν υπήρχε χώρος για ποδήλατα, αλλά ούτε και για τους ανθρώπους που επέβαιναν με αποτέλεσμα να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον κυριολεκτικά, να ιδρώνουμε και να δυσανασχετούμε, εμείς με τη συχνόητα των δρομολογίων και οι λοιποί με τα συνολικά 3 ποδήλατα στο βαγόνι..

Συνολικά γράψαμε 62 χιλιόμετρα, με τη διαδρομή απο και προς το σπίτι απ τον προαστιακό και γυρίσαμε στις 10 παρά με μόνο μελανό σημείο της εκδρομής η επιστροφή με τον προαστιακό.. 
Στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων
Ήταν απλά μιά τέλεια μέρα.

xxx :)

6 σχόλια:

  1. Φοβερή η βόλτα σας!!!Κουράστηκα μόνο που αναλογίστηκα τι απόσταση κάνατε,αλλά και δροσίστηκα με αυτή τη βουτιά!!!
    Και τι δε θα'δινα για να έπεφτα τώρα!!
    Εύχομαι να επακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες όμορφες διαδρομές!!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τί ωραία! Όταν με το καλό έρθω με το τουτού, ΣΙΓΟΥΡΑ θα φέρω σκύλο και ποδήλατο να κάνουμε τέτοια μαζί. Έτσι, για να είναι 4 ποδήλατα και ένας μεγάλος σκύλος στον προαστιακό!

    (Αλήθεια, πόσο έχουμε να κάνουμε βόλτα με ποδήλατα;)

    Το κορίτσι μόνο σκέφτομαι, αλλά μέχρι τότε θα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση 'τρεξιμο' και θα θέλει να κλείσει το τρίαθλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιχνιδάκι η διαδρομή!!!..χαχα...μπράβο κουράγιο....καλά να περνάτε!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΕΡΟΧΟ!Τελικά το ποδήλατο δίνει τις λύσεις που ψάχνουμε και οι τολμηροί νικούν! Εγώ έκανα την παραγγελεία μου χθες. Την Τρίτη πάω Λευκάδα και το ποδήλατο θα με περιμένει εξω απ΄την πόρτα του σπιτιού μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @eirhnh: htan ontws ekplhktikh h voutia! haha :)

    @kaneis: plaka plaka exoume panw apo 20 xronia na kanoume volta :P
    (kala to koritsi, o skulos pws tha kanei podhlato?)
    peran plakas pantws tha tan polu wraia :)

    @el.mar: s euxaristoume polu! :) Htan ontws eukolh mhn to gelas

    @Eygenia: Teleiaaaa! podhlataki kai leykada popooo... ekei k an einai tromera ta merh. na mas steileis photos!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΙΑ Η ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή