Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Αντίο Γαζελίτσα μου!

Μπορεί την ταινία "κλέφτης ποδηλάτων" να μην την έχω δει.. (σίγουρα πρέπει) αλλά έχω δει και έχω μιλήσει με πάρα πολλούς αυτές τις μέρες.
Το ότι μου κλέψανε την γαζέλα λίγο πολύ το ξέρετε, το ότι πήρα τους δρόμους δεν το ξέρετε. 
Εχθές λοιπόν έχασα και την τελευταία ελπίδα να ανακτήσω το χαμένο μου ποδήλατο. 

Η βόλτες στην Ομόνοια και στα πίσω στενά ήταν άκαρπες από την πρώτη στιγμή. Κανείς δεν ήξερε τι πάει να πει ποδήλατο. Στόματα κλειστά και μάτια καχύποπτα! Πού στο κέντρο της Αθήνας! τα άκουγα.. αλλά άλλο να ακούς και άλλο να βλέπεις.. 
Πήραμε τους δρόμους για Μοναστηράκι ...ακούσαμε για παζάρι κλεμμένων στην Ασωμάτων. 
Μα τι γράφω??? πόσο φυσικά τα διαβάζετε όλα αυτά?
 Αν δεν πάθεις δεν θα αναγκαστείς ποτέ να αφήσεις την βολή σου και να πάρεις τους δρόμους Κυριακάτικα, να φτάσεις τέρμα Ασωμάτων να ανεβοκατεβαίνεις γέφυρες, να κόβεις βόλτες μέσα από Ρομά, Πακιστανούς, και άλλες φυλές. 
Η δημοτική αστυνομία ως άλλοι Τσακ Νόρις κάνουν τις υποτιθέμενες περιπολίες για τα μάτια τα δικά μας, ενώ γύρω μας τα πάντα σχεδόν είναι κλεμμένα.
Στο θέμα μας όμως.. Φτάνοντας στο σταθμό του Θησείου βλέπουμε ένα πιτσιρικά 11-12 το πολύ να κρατάει ένα ποδήλατο όχι και τόσο στα μέτρα του.. μιλάει χαρούμενα στην γλώσσα του με διάφορους και κατηφορίζει τον πεζόδρομο. 

Ακολουθούμε.. και ξαφνικά παντού  ποδήλατα... με πιτσιρικάδες καβάλα, αλλοδαπούς να τα κάνουν βόλτες, επίδοξοι αγοραστές να τα γλυκοκοιτάζουν.. εκεί η καρδιά μου χτυπά δυνατά και εύχομαι να δω κάπου το δικό μου.. φρούδες ελπίδες, αν σκεφτεί κανείς ότι το ποδήλατο μου ήταν ακριβό και καινούριο. Δεν κοκορεύομαι, απλά όλα έχουν την σημασία τους στο παρ εμπόριο που γίνεται με την ανοχή της αστυνομίας και της πολιτείας..- Αν υπάρχει τέτοιο πράγμα πια!- Τα ποδήλατα εκεί ήταν όλα των 200-250 ευρώ.. καινούρια μερικά, τα έβλεπες να λάμπουν.

Ανεβαίνουμε την γέφυρα..μας πλησιάζει τύπος.."-φίλε θες ποδήλατο λέει στον Θοδωρή?  -Ναι αλλά θέλω συγκεκριμένο.. -έλα πίσω μας λέει.. και εκεί που λέω λες να είμαι τυχερή..τσουπ να σου ο αρχηγός.. τον είχε προσεγγίσει ο Θοδωρής στις πρώτες προσπάθειες μετά από πολύ κόπο και του είχε πει τι ψάχνουμε.. του λέει -φίλε τίποτα! " Εκεί είπα πάμε να φύγουμε...Δεν θα παρακαλέσουμε άλλο, το βρούμε δεν το βρούμε χαμένοι είμαστε..είτε έχουμε στηρίξει το κύκλωμα τους, είτε έχουμε γίνει καλοί πελάτες των εμπόρων.
Αν το ποδήλατο μου υπήρχε για πούλημα θα ήταν κάπου εδώ. Εδώ όμως πουλάνε αυτά που δεν μπορούν να γίνουν ακριβά ανταλλακτικά και πιο εύκολα θα πουληθούν ξανά. 
Νιώθω απογοητευμένη...με όσα είδα.. με όσα άκουσα.. δεν συζητώ για το 'γαμώτο' του κλεμμένου ποδηλάτου, μετά το σοκ εύχεσαι να είναι το μόνο κακό που θα σου συμβεί βέβαια, αλλά δεν παύει να είναι αγκάθι το να σου έχουν αφαιρέσει κάτι που σου ανήκει και έχει μεγάλη συναισθηματική αξία.
Δεν τρέφω ελπίδες ότι θα αλλάξει σύντομα η κατάσταση, απλά εγώ θα είμαι πιο προσεκτική στο μέλλον.. 
Οπότε αποχαιρετώ την μαύρη γαζέλα! Δεν θα παρατήσω όμως το ποδήλατο σαν ασχολία.. Σύντομα θα καβαλάω άλλο κορίτσι, σε πείσμα όλων όσων μου λένε μεγάλωσες για ποδήλατο,.. δεν είναι η Αθήνα για τέτοια, την ίδια τύχη θα έχει και το επόμενο. Αρνούμαι να παραδώσω τα όπλα αμαχητί. Όσο μπορώ θα αντιστέκομαι. 

Ευτυχώς η Τρίπλα είναι στα σωστά χέρια οπότε θα έχει να μας λέει ιστορίες μέχρι να αποκτήσω ξανά ποδήλατο και να βγούμε με την μανίτσα Αλεξία μαζί στους δρόμους.

Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!

xo

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο κείμενο, κρίμα το (εξίσου ωραίο) ποδηλατάκι... Την ταινία παρεμπιπτόντως να την δέις (μπορεί να την έχω κιόλας να στην δανείσω μέσω της άλλης μανίτσας τον Αύγουστο), αν μή τι άλλο για να πεις πάλι καλά που μπορείς τουλάχιστον να την αντικαταστήσεις την γαζελίτσα.

    Χωρίς με αυτό να θέλω στο παραμικρό να μειώσω την απώλεια, έτσι; Μου είχανε κλέψει κι εμένα το καμάρι μου πρίν από πολλά, πολλά χρόνια και ξέρω πως δεν έχει πλάκα!

    Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ οτι μειώνεις την απώλεια μου. Είναι το 2 ποδήλατο που μου κλέβουν και πέρα από την διάθεση μας να γελάσουμε γιατί έχουμε την υγεία μας και την ικανότητα (με το ζόρι αλλά την έχουμε) να τα αντικαταστήσουμε, είναι άσχημο να σου αφαιρούν κάτι που αγαπάς. Αν θυμηθείς την ταινία, όταν επαναπατριστείς καλοδεχούμενη!
    Δεν ξέρω αν σε ενημέρωσε η άλλη μανίτσα αλλά βρήκα βιβλίο με τίτλο το ποδήλατο του Λεονάρντο ;)
    Φιλιά!
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ax βρε κορίτσι πόσο άσχημο είναι να σου παίρνουν κάτι που αγαπάς .Από που στο έκλεψαν;
    Εμένα πέρσι τέτοιες μέρες μου κλεψαν το σκυλάκι μου και ακολούθησα και γω μία περίεργη διαδρομή αναζητώντας τσιγγάνους που το κάνουν αυτό μα τίποτα.. Τώρα η Πάτρα μου ( το σκυλάκι) θα βρίσκεται σε κάποιο παράνομο εκτροφείο και αυτό με πληγώνει βαθιά. Δεν ξέρω αν τα πράγματα με το παρεμπόρειο θα αλλάξουν κάποια στιγμή αν δεν αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων να αγοράζουν κλεμμένα.
    Μη το βάζεις κάτω σε καμία περίπτωση , σιγά σιγά γινόμαστε όλο και πιο πολλοί οι ποδηλάτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή μου Νεραϊδατσα σε ευχαριστώ πολύ! δεν το βάζω κάτω το ποδήλατο αντικαταστάθηκε και πάλι στους δρόμους θα είμαστε.
    Δεν μπορώ να συγκρίνω με τίποτα ένα κλεμμένο ποδήλατο με την κλοπή της Πάτρας! Αν είναι δυνατόν!Δεν έχω λόγια! Εύχομαι μόνο το κοριτσάκι να είναι καλά όπου κι αν είναι και κάποια στιγμή να επιστρέψει στο σπιτάκι της αν είναι δύνατον. Τα φιλιά μου!
    xo
    Ναι είμαστε πολύ και ελπίζουμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @los manitsos: Με γειά λοιπόν και καλορίζικη!

    Όχι, δεν μου είπε τίποτα η άλλη μανίτσα για το βιβλίο και θα αναγκαστώ την επιπλήξω πάλι όταν της ξαναμιλήσω!..

    Αν είναι ενδιαφέρον στο ανταλλάσσω με την ταινία (υπό μορφή δανείου βέβαια και τα δύο)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή